Sesshin

Sesshin är japanska och betyder "att röra vid sinnet" eller "att koncentrera sinnet". Under en sesshin sitter man flera zazen-pass under en dag med avbrott för måltider, arbete (samu) och vila. Sesshins kan pågå en eller flera dagar och är öppna för såväl nybörjare som personer med mångårig erfarenhet. Sesshin är ett tillfälle att fördjupa sin zenpraktik under erfaren ledning. 

Vi ordnar två sesshins per år i samarbete med stockholmsgruppen, en i oktober och en trettonhelgen, 4-7 januari. De senaste åren har vi varit på Tallkrogen i Björklinge. Programmet för en dag på sesshin brukar se ut ungefär såhär

Många av oss åker dessutom på sesshins på andra ställen t.ex. på Association Zen Internationales (AZI) tempel i Frankrike och Spanien och till andra retreater som anordnas av andra organisationer. Prata med oss i dojon om du vill veta mer!
_____________________________________________________________________________

Sesshin 4-6 januari, 2019

Välkommen till 2, 5 dagars sesshin på Tallkrogen med

Begoña Kaidô Agiriano, som kommer att leda sesshin, har övat zazen sedan 1983. Begoña är en av Doko Raphaël Triets närmaste lärjungar och har ordinerats till nunna och fått shiho (bekräftelse som förmedlare av Dharma) av honom. Hon leder dojon i Vitoria-Gasteiz i Spanien.

Tider: Sesshin börjar torsdag den 3 januari oktober klockan 20. 00 med middag och avslutas söndag den 6 januari efter lunch och städning ca kl 15.

Plats: Tallkrogen ligger 3 km från Björklinge och ca 2 mil norr om Uppsala.


Färdbeskrivning: Kollektivt: Ta buss 103 från Uppsala Centralstation hållplats A3 kl. 17.25. och kliv av vid hållplatsen Tallkrogen efter 27 min. Bussen går mot slutstation Husby. Det går en buss 16.25 också om du vill komma tidigare.

Se vidare https://www.ul.se


Med bil: Om du far från Uppsala mot Björklinge på gamla riksvägen så ta höger i den lilla rondellen strax före Björklinge och därefter första höger samt följ skyltarna ’Kursgård’. Om du kommer på E4 se http://www.tallkrogen-fub.se/Hittaoss.aspx


Ta med: Lakan/sovsäck, handduk, zafu (sittkudde), löst sittande mörka kläder för zazen, inneskor/ tofflor. Du som har skålar med servetter för måltiderna ta med det.


Kostnad: 1700 kronor för medlemmar i någon av Svenska Soto Zen-föreningens olika grupper och 1900 kronor för icke medlemmar.


För mer information:
 


Anmälan:
helst före 27 dec. Skicka ett mail eller sms till Cecilia
Waldenström: 0705 290 430, seigendojo@hotmail.com

Sätt samtidigt in 200 kronor i anmälningsavgift på Nordea personkonto 1197 20 28 081 (Ulf Olsson). Eller via Swish, 070-7570310. Betala gärna in hela avgiften på något av dessa sätt innan sesshin.

Sesshin ordnas zen-gruppen i Uppsala/AZI.

Bryggan vid sjön, Tallkrogen, Björklinge. Sesshin med Jean-Pierre Faure, oktober 2015.
Foto: Thomas Aglo